Zisk z plesu dostane ZSS Jesienka
Výťažok z  8. ročníka benefičného plesu v obci Prochot dostanú seniori.

13.02.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: Ján Lašák

Fašiangové obdobie v dedinke Prochot v okrese Žiar nad Hronom vyvrcholilo v sobotu 10. februára tradičným benefičným plesom. Na podujatí sa zabávalo okolo 150 hostí. Všetci účinkujúci sa vzdali honoráru v prospech tamojšieho zariadenia pre seniorov. Pozvanie prijali populárny moderátor Matej Cifra a speváčka Sima Martausová.

„Sme nesmierne radi, že si naši hostia našli čas a svojou účasťou podporili náš benefičný ples. Bola tu vynikajúca atmosféra, všetci sme sa zabávali a zároveň sme prispeli na dobrú a užitočnú vec,“ povedala starostka obce Darina Gajdošová.

O kultúrny zážitok sa postarala miestna folklórna skupina Borievka. Aj vďaka ostatným hosťom sa podarilo naplniť hlavnú myšlienku plesu, a to pomôcť ľuďom, ktorí sa ocitli v situácii, keď sa už o seba zo zdravotných dôvodov nedokážu postarať.

„Treba pripomenúť, že podujatie od výzdoby, cez prípravu občerstvenia až po manažovanie programu si pripravujeme sami.   Zapájajú sa zamestnanci obce, zariadenia, obecnej spoločnosti UNIVERZY PROCHOT i bežní obyvatelia. Patrí im za to veľká vďaka,“ konštatovala starostka.

Dodala, že získané finančné prostriedky vo výške 2500 eur budú, tak ako každý rok, použité na skvalitnenie života seniorov v Zariadení sociálnych služieb Jesienka Prochot. Zriaďovateľom zariadenia je obec a žije v ňom 28 klientov.

 

autor: TASR

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol