Zimnú sezónu v Jasnej otvoria hymnou na Chopku Horehronskí chlopi 
Pri príležitosti 100. výročia ČSR zaznie niekdajšia československá hymna.

21.11.2018 | Žilinský kraj | Autor: E.Krčová

Na otvorenie zimnej sezóny 2018/2019 v Jasnej v Nízkych Tatrách, ktoré sa uskutoční 30. novembra, pozývajú všetkých milovníkov zimných športov oblastné organizácie cestovného ruchu Región Horehronie a Región Liptov.

"Pri príležitosti 100. výročia ČSR zaznie na Chopku netradične niekdajšia československá hymna v jedinečnom zoskupení mužského speváckeho zboru Horehronských chlopov a detského speváckeho zboru Domino z Opavy," informoval TASR tím regiónu a klastra Horehronie.

Tento rok vraj bude otvorenie zimnej sezóny netradičné. Na návštevníkov čaká stretnutie s osobnosťami, ktoré sú spojené s históriou lyžovania na Liptove. Priestory Rotundy na Chopku sa zmenia na malú výstavnú galériu, kde si návštevníci budú môcť pozrieť fotografie Alojza Lutonského, ktorý sa preslávil aj ako priekopník tatranského turizmu.

Podľa organizátorov registrácia účastníkov bude 30. novembra o 8. h na mieste Krupová - Chopok-juh. Následne sa vyvezú lanovkou na Chopok a tam o 10. h oficiálne odštartujú novú zimnú sezónu.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava