Doterajší primátor Trnavy Peter Bročka obhájil svoj post
Voľby do orgánov mestských a obecných samospráv.

11.11.2018 | Trnavský kraj | Autor: TASR

V tohtoročných komunálnych voľbách sa súčasný primátor Trnavy 36-ročný JUDr. Peter Bročka, LL.M. snažil spojiť nezávislých kandidátov pre spoločný program pod hlavičkou občianskeho združenia Za Lepšiu Trnavu, ktoré založil. Kandidoval bez straníckej podpory. Mesto nemá podľa neho patriť politickým stranám, ale ľuďom.

Peter Bročka sa narodil 31. augusta 1982 v Trnave.
V roku 2006 vyštudoval Právnickú fakultu Trnavskej univerzity, na Bratislavskej vysokej škole práv (dnešná Paneurópska vysoká škola) získal v roku 2008 titul JUDr. a titul LL.M (Majster práv) získal na International Business Law CE University v Budapešti v Maďarsku v roku 2009.

   

Od roku 2007 pracoval ako právnik-samostatný referent na Obvodnom pozemkovom úrade Trnava, o rok neskôr na Krajskom pozemkovom úrade Trnava. Od roku 2009 bol štátnym radcom, neskôr riaditeľom Odboru projektového riadenia na Ministerstve dopravy a výstavby Slovenskej republiky (MDV SR).

V rokoch 2010-2011 bol právnikom v spoločnosti Alpe Euroservice, s.r.o., v rokoch 2011-2012 pôsobil vo Fakultnej nemocnici v Trnave. Právnikom špecialistom bol v rokoch 2012-2014 v Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a. s.

Známy občiansky aktivista Peter Bročka sa v komunálnych voľbách 2014 stal prekvapivým víťazom v Trnave, kde sa presadil s jediným bilbordom. Pozornosť upútal aj tým, že sa 15. novembra 2014 dostavil k voľbám na bicykli, ktorý ho sprevádzal aj počas celej predvolebnej kampane. Vo voľbách pred štyrmi rokmi mu svoj hlas odovzdalo 8739 Trnavčanov.

   

Od roku 2015 je Peter Bročka členom prezídia Únie miest Slovenska (ÚMS). Podpora verejnosti, ktorú vníma ako záväzok, ho presvedčila, aby sa o funkciu uchádzal aj druhý raz. Svoje pôsobenie v rozhovore pre TASR "oznámkoval" slovami: "Moje hodnotenie by bolo B, resp. dvojka. S výsledkami nebudem zrejme nikdy úplne spokojný, ale to je dobre, človek sa tak dokáže stále motivovať a snaží sa byť každý deň lepší."

Právnik a komunálny politik je tiež vicemajstrom sveta vo footbagu (žonglovaní nohou s textilnou loptičkou) z roku 2002.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice