Folklórny súbor Urpín chce motivovať deti
Súbor má na svojom konte viac ako 2000 vystúpení.

06.11.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Víťaz televíznej folklórnej šou Zem spieva, banskobystrický folklórny súbor Urpín, sa vo svojom rodnom meste predstaví v piatok (9.11.) v Športovej hale na Štiavničkách, a to spolu aj s detskými folklórnymi súbormi Drienka zo Slovenskej Ľupče, Matičiarik, Prvosienka a Radosť z Banskej Bystrice a Zorničkou zo Zvolena.

Kultúrno-vzdelávacie predstavenie "Urpín a deti", ktoré sa o 10.00 h uskutoční pre základné školy z okolia Banskej Bystrice i Zvolena a o 18.00 h pre širokú verejnosť, chce osloviť deti v školskom i predškolskom veku, ako aj ich rodičov, aby motivovali svoje ratolesti venovať sa slovenskému folklóru. TASR o tom za organizátorov v pondelok informovala Štefánia Bartošová.

Folklórny súbor Urpín patrí k špičkovým umeleckým telesám a reprezentuje slovenský folklór na podujatiach doma i v zahraničí. Za 60 rokov svojej činnosti tanečne a hudobne spracoval folklór mnohých oblastí Slovenska. Počas svojho pôsobenia má na konte cez 2000 vystúpení, navštívil 24 krajín Európy, Ameriky, Afriky a Ázie. V súčasnosti združuje okolo 50 prevažne mladých ľudí, ktorých spája láska k dedičstvu našich predkov. Za 60 rokov sa v ňom vystriedalo niekoľko generácií tanečníkov, hudobníkov a spevákov, z ktorých mnohí zostali verní folklóru až dodnes.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava