Bojnický zámok bude počas novembra a decembra otvorený dlhšie 
Múzeum čoskoro predstaví aj takzvaný Galerijný okruh.

31.10.2018 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Bojnický zámok bude pre návštevníkov otvorený o hodinu dlhšie. Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice tak sprístupní svoje priestory návštevníkom už od 9.00 h, zmena sa týka novembra a decembra tohto roka, informovala jeho kultúrno-propagačná manažérka Petra Gordíková.

"SNM- Múzeum Bojnice sa pre tento krok rozhodlo s cieľom vyhovieť predovšetkým organizovaným skupinám návštevníkov a umožniť im prehliadku zámku aj v skorších hodinách tak, aby počas dňa stihli absolvovať aj ostatné atrakcie a navštíviť zaujímavé miesta v Bojniciach a okolí. Aj touto formou sa snažíme podporovať cestovný ruch a zvyšovať návštevnosť regiónu," uviedla Gordíková. 

Do konca tohto kalendárneho roka sa bude prvá prehliadka zámockej expozície začínať o 9.00 h. Múzeum bude aj naďalej pre verejnosť otvorené denne okrem pondelka s posledným vstupom o 15.00 h.  

"Bojnický zámok návštevníkom neprináša len upravené otváracie hodiny. Veľkou zmenou postupne prechádzajú aj jednotlivé časti expozície múzea. Po Zlatej spálni a Sieni neviest predstaví múzeum čoskoro takzvaný Galerijný okruh, ktorý popri klasickom umení ponúkne aj slovenskú modernu a diela miestnych umelcov. Galerijný okruh uzavrie glyptotéka prezentujúca sochy v priestore jedinečnej Stĺpovej siene," dodala kultúrno-propagačná manažérka múzea. 
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava