Vtedy: Rožňava vo veľkom stavia byty a domy
Banícka Rožňava i jej okolité obce vyzerajú ako veľké stavenisko. 

04.10.2018 | Košický kraj | Autor: Z. Hausová

Od oslobodenia našej vlasti Sovietskou armádou sa u nás mnoho zmenilo. Zmenili sa mestá i dediny a mení sa aj život v nich. Nie je tomu ináč ani na Gemeri. Ako veľké stavenisko vyzerá banícka Rožňava i jej okolité obce. Vlani i tohto roku začalo si viac ako 120 pracovníkov Gemerských železorudných baní stavať rodinné domy za účinnej podpory štátu a závodu v rámci individuálnej výstavby.

Podnik Gemerské železorudné bane vystaval pre svojich baníkov ďalších 281 moderných rodinných bytov a byty pre slobodných zamestnancov.

O rozsiahlej výstavbe rodinných domov najlepšie svedčí obec Rudník, kde si od oslobodenia baníci i ostatní obyvatelia vystavali už okolo 40 nových rodinných domov.

 

            

FOTO: Aj baník Štefan Demény si z výsledkov svojej práce vystaval nový dom. Je vedúci čaty, ktorá pod jeho vedením plní mesačné normy na vyše 130 %. Usilovná práca prináša Štefánovi Deményovi pekný zárobok. Mesačne dostáva okolo 3.500 Kčs. Jeho šesťčlenná žije šťastne a radostne. Na obrázku baník Štefan Demény pred svojim domom, kde ho vyprevadila jeho rodina pri odchode do práce. Foto: archív TASR/2. októbra 1954.

 

                

FOTO: O rozsiahlej výstavbe rodinných domkov najlepšie svedčí obec Rudník, kde si od oslobodenia baníci i ostatní obyvatelia vystavali už okolo 40 nových rodinných domkov. Na obrázku pohľad na časť nového Rudníka. Foto: archív TASR/2. októbra 1954.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava