Cyklomost slobody opäť zažije Deň európskej spolupráce 
Podujatie nesie podtitul Namaľujem si budúcnosť spoločne.

03.10.2018 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Zdôrazniť myšlienku cezhraničnej spolupráce a poukázať na to,  že európska mobilita a spolupráca sú možné len vďaka hodnotám slobody a demokracie. Aj to je cieľom Dňa európskej spolupráce 2018, ktorý sa uskutoční v sobotu 13. októbra na Cyklomoste slobody v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Tohtoročné podujatie nesie podtitul Namaľujem si budúcnosť spoločne.

„Podujatie akcentuje možnosti vzájomnej inšpirácie s víziou budúcnosti v zjednotenej Európe, ktorú si spoločne maľujeme pre ďalšie generácie," priblížila Lucia Forman, hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Kraj ho spolu s programom spolupráce Interact organizuje šiestykrát, a to symbolicky na mieste, kde voľakedy viedla hranica rozdeľujúca Európu a kadiaľ v súčasnosti vedie most spájajúci Slovensko s Rakúskom.

Pre návštevníkov budú pripravené gastronomické špeciality z celého regiónu, ale tiež vzlety balónom, jazdy na koni, ukážky hasičov či kurz prvej pomoci. Deťom otvoria brány tvorivé dielne a tešiť sa môžu aj na predstavenia Bratislavského bábkového divadla. V rámci hudobného programu sa predstavia Swing Society Orchestra, Marián Greksa, Sima Martausová či Polemic, chýbať nebude ani muzikál Ľadové kráľovstvo. "Uskutoční sa aj pokus o rekord v prechode najväčšieho počtu ľudí cez Cyklomost slobody," doplnila Forman.

Podujatie sa začne o 15.00 h a potrvá do 22.00 h. Vstup je bezplatný. 
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava