Veľké Raškovce: Vodohospodári stabilizovali hrádzu rieky Laborec po zosuve

16.10.2024 | Košický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Veľké Raškovce 15. októbra (TASR) - Vodohospodári dokončili sanáciu zosuvu svahu na hrádzi rieky Laborec v extraviláne obce Veľké Raškovce v okrese Michalovce. Práce realizovali v uplynulých týždňoch. Ako TASR informovali z kancelárie generálneho riaditeľa Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP), zosuv dosahoval dĺžku 24,7 metra a maximálne prehĺbenie 1,12 metra.

"Príčinou zosuvu boli dlhodobé zrážky pozorované v danom území," dodali vodohospodári. Vznikol na pravobrežnej hrádzi v súbehu so štátnou cestou druhej triedy.

Pracovníci SVP stabilizovali pätu návodného svahu hrádze lomovým kameňom a dosypali zeminu do profilu projektovaného stavu ochrannej hrádze. Realizácia prác zahŕňala nasadenie nákladných vozidiel, pásových rýpadiel a buldozéra.

Sanácia prebiehala výlučne v réžii vlastných zamestnancov z Povodia Bodrogu a počas prác sa vykonávali aj pravidelné povodňové prehliadky na zabezpečenie bezpečnosti územia. "V danej oblasti neboli pozorované zosuvy v období pred vznikom daného zosuvu," konštatoval SVP.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

25. októbra - Otvorenie športového areálu Sokolské ihrisko

Kremnica

25. októbra - Tekvicový festival

Bratislava, Ružinov

26. – 27. októbra - Strašidlá na Smolenickom zámku

Smolenice, zámok