P. Bystrica: Radnica vyzbierala viac ako štyri tony textilu, obuvi a doplnkov

16.10.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto. Archív TASR.

Považská Bystrica 15. októbra (TASR) - Považskobystrická radnica vyzbierala minulý týždeň v rámci celoslovenskej zbierky počas dvoch dní viac ako štyri tony textilu, obuvi, doplnkov, hračiek či bytového textilu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Počas premiérového jarného zberu sa vyzbieralo viac ako 2700 kilogramov textilu. V roku 2024 mesto teda takýmto spôsobom vyseparovalo už takmer sedem ton. Práve množstvo vyseparovaného odpadu je pre samosprávu dôležitým údajom, keďže od neho sa odvíjajú vyrubené poplatky.

Podľa primátora Považskej Bystrice mala aj druhá zbierka u občanov obrovský ohlas. Touto akciou pomohlo mesto hneď trikrát. Odovzdané oblečenie, obuv, kabelky a mnohé ďalšie komodity poputujú občianskemu združeniu Posuň to, ktoré spolupracuje s krajinami tretieho sveta.

"Z prinesených vecí zároveň pracovníci mestského úradu povyberali posteľnú bielizeň, uteráky a paplóny, ktoré darujeme Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici. Okrem charitatívneho rozmeru má táto aktivita zároveň aj význam pre mesto z hľadiska triedenia odpadu. Dostali sme potvrdenie o odovzdaní 4100 kilogramov odpadu," povedal primátor mesta Karol Janas.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

25. októbra - Otvorenie športového areálu Sokolské ihrisko

Kremnica

25. októbra - Tekvicový festival

Bratislava, Ružinov

26. – 27. októbra - Strašidlá na Smolenickom zámku

Smolenice, zámok