V Trenčíne sa začala pravidelná deratizácia, potrvá do 21. októbra

07.10.2024 | Bratislavský kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto. Archív TASR.

Trenčín 7. októbra (TASR) - V Trenčíne sa v pondelok začala deratizácia priestorov verejnej zelene. Potrvá do 21. októbra. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

"V období od 7. do 21. októbra budú v našom meste prebiehať deratizačné práce. Upozorňujeme majiteľov domácich a spoločenských zvierat, aby zvýšili kontrolu ich pohybu na verejnej zeleni a zabránili kontaktu s návnadami," informovala hovorkyňa.

Mesto Trenčín podľa zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia zabezpečí deratizáciu priestranstiev verejnej zelene. Ide o približne 110 hektárov vrátane stojísk odpadových nádob na verejnej zeleni a objektov v majetku mesta. V rovnakom termíne sa bude deratizovať verejná kanalizácia, ktorú má v správe spoločnosť Trenčianske vodárne a kanalizácie.

"Vyzývame všetky povinné osoby, bytové družstvá, bytové spoločenstvá, poľnohospodárske družstvá, podniky, prevádzky podnikania a organizácie, ktoré spravujú objekty na území mesta Trenčín, ako aj vlastníkov bytových domov a objektov, užívateľov nehnuteľností a pozemkov, aby si splnili povinnosť vyplývajúcu zo zákona a zabezpečili vykonanie regulácie živočíšnych škodcov vo svojich objektoch, ich okolí a prípojkách kanalizácie pred objektmi," zdôraznila Ságová.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

25. októbra - Otvorenie športového areálu Sokolské ihrisko

Kremnica

25. októbra - Tekvicový festival

Bratislava, Ružinov

26. – 27. októbra - Strašidlá na Smolenickom zámku

Smolenice, zámok