Handlová: Dobrovoľní hasiči i tento rok skontrolujú komíny na vybraných uliciach

pred 1 dňami | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Handlová 4. októbra (TASR) - Členovia Dobrovoľného hasičského zboru Handlová - Morovno opäť bezplatne skontrolujú komíny vo vybraných domácnostiach v Handlovej. Prevenciu zabezpečia počas dvojice októbrových víkendov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Preventívne kontroly komínov sú významnou súčasťou ochrany majetku obyvateľov, robia sa každé štyri roky v rôznych lokalitách mesta," uviedla Paulínyová.

Dobrovoľní hasiči skontrolujú komíny vo vybraných domácnostiach 5., 6., 12. a 13. októbra. Preukážu sa povolením na výkon tejto práce. "Počas dvoch víkendov skontrolujú spolu 400 komínov na domoch v 20 uliciach v Handlovej," konkretizovala Paulínyová.

Súčasťou preventívnych protipožiarnych kontrol je oboznamovanie vlastníkov objektov s požiadavkami na ochranu pred požiarmi a poskytovanie odbornej pomoci. "Ak pri vykonávaní preventívnych protipožiarnych kontrol vzniknú pochybnosti o bezchybnom stave komínov a vykurovacích telies z hľadiska protipožiarnej bezpečnosti, kontrolná skupina navrhne majiteľovi objektu postup na nápravu," ozrejmil referent požiarnej ochrany na mestskom úrade v Handlovej Michal Dobiš.

 Ak pri následnej kontrole obyvatelia podľa neho nedostatok neodstránia, mesto požiada príslušné orgány o preverenie ich stavu. Príslušným orgánom je v tomto prípade Okresný úrad v Prievidzi a Hasičský a záchranný zbor.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

5. októbra - Doplňujúce komunálne voľby

Uskutočnia sa v 43 samosprávach na Slovensku

5. októbra - Deň horskej záchrannej služby v Malinô Brdo

Ružomberok, Haliny

5. – 6. októbra - Dni mesta Detva

Detviansky jarmok Detva, Námestie SNP