Mesto Skalica udelilo ocenenia viacerým osobnostiam

včera 08:58 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Na snímke pohľad z Farského kostola sv. Michala Archanjela na Kráľovskú ulicu v Skalici, ktorý je jednou z 12 pamiatok, ktoré môžu navštíviť návštevníci na turistický pas mesta, 15. augusta 2020. EASYFOTO TASR - Vladimír Miček.

Skalica 26. septembra (TASR) - V priestoroch jezuitského kostola v Skalici sa v piatok (20. 9.) uskutočnilo slávnostné udeľovanie cien mesta a primátorky. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

Udelenie ocenení schválili poslanci mestského zastupiteľstva na júnovom zasadnutí. Cenu mesta získali Anton Bobrík za prínos pri rozvoji mesta, Božena Vaníčková za celoživotnú edukatívnu prácu, Jozef Vaníček za zásluhy o rozvoj zdravotníctva v meste, najmä v oblasti očného lekárstva, Viera Vícenová za zásluhy o rozvoj zdravotníctva v meste, najmä v oblasti pediatrie.

Cenu mesta udelili aj Ladislavovi Nemčovskému za udržiavanie tradícií a za zásluhy o rozvoj vinárstva a vinohradníctva v regióne Záhorie a Marcele Michalovičovej okrem iného za tvorivé výsledky dosahované v oblasti kultúry a ľudového umenia.

Cenu primátorky získali Ján Černý za zásluhy o rozvoj zdravotníctva v meste, najmä v oblasti ortopédie, a Jozef Kováč zo Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov za celoživotné presadzovanie demokratického a humánneho odkazu.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

27. septembra - Spomienka na výročie výstavby zvonice

150. výročie kultúrno-historickej pamiatky Zvonička v Novej Bani.

27. septembra - Zemplínsky festival duchov a strašidiel

Michalovce, michalovský kaštieľ, areál

28. – 29. septembra - Dožinky na hrade Červený Kameň

Častá, hrad