PSK zrekonštruuje cesty medzi Ladomirovou a hranicou okresu Svidník

včera 08:56 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Ilustračné foto. Archív TASR.

Prešov 26. septembra (TASR) - Prešovský samosprávny kraj (PSK) zrekonštruuje cesty tretej triedy č. 3541 a č. 3586 medzi Ladomirovou a hranicou okresu Svidník. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

Kraj sa v rámci investičnej akcie zameranej na rekonštrukciu
týchto ciest zameria podľa Jeleňovej na demoláciu 415-metrového úseku Ladomirová - Vagrinec, ako i na opravu vozoviek s celkovou dĺžkou 2,1 kilometra či na rekonštrukciou mosta, priekop aj priepustov.

"Konkrétne prejde v úseku obnovou 37 metrov dlhý 38-ročný mostný objekt nachádzajúci sa v extraviláne obce Šemetkovce. Upravia sa na ňom zastávkové niky a za Vagrincom výšková niveleta cesty. V rámci cestných prác je naplánované frézovanie, vyrovnanie a položenie obrusnej vrstvy, zálievky i preložka sietí," priblížila Jeleňová.

Zhotoviteľom je spoločnosť Kaping Prešov a dozoruje ich Správa a údržba ciest PSK. Realizovať sa majú približne 600 kalendárnych dní s predpokladaným ukončením v marci 2026, pričom ich rozpočet je 1,43 milióna eur. Kraj si pri obnove ciest pomôže európskymi zdrojmi z programu Interreg.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

27. septembra - Spomienka na výročie výstavby zvonice

150. výročie kultúrno-historickej pamiatky Zvonička v Novej Bani.

27. septembra - Zemplínsky festival duchov a strašidiel

Michalovce, michalovský kaštieľ, areál

28. – 29. septembra - Dožinky na hrade Červený Kameň

Častá, hrad