Vráble: Od vstupu do NOCR očakáva mesto rozvoj turistického ruchu

včera 08:22 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Mašekov mlyn pri Vrábľoch. Archív TASR.

Vráble 25. septembra (TASR) - Mesto Vráble chce vstúpiť do Nitrianskej organizácie cestovného ruchu (NOCR). Od svojho vstupu do organizácie očakáva samospráva lepšiu propagáciu mesta, zvýšenie počtu turistov, vzdelávacie a informačné aktivity a moderný systém strategického riadenia turistickej destinácie. Podanie prihlášky na členstvo v NOCR odsúhlasili mestskí poslanci na svojom septembrovom zasadnutí.

Mestskí poslanci odsúhlasili uznesenie, v ktorom sa výška každoročného členského príspevku bude pohybovať od povinného minima 500 eur pre samosprávy do maximálnej výšky 50 percent z príjmu mesta Vráble z dane za ubytovanie za predošlý kalendárny rok. Finálnu sumu ročného členského príspevku budú zakaždým schvaľovať poslanci pri návrhu rozpočtu na nasledujúci kalendárny rok, informovala Dominika Zúborová z vrábeľského mestského úradu.

NOCR bola založená v roku 2012. Združuje samosprávne, podnikateľské a iné subjekty pôsobiace v regióne. V súčasnosti má organizácia 22 členov. Jej aktivity sú zamerané na zvyšovanie počtu návštevníkov a predĺženie počtu dní strávených v regióne.

Od roku 2020 je NOCR majiteľom ochrannej známky regionálny produkt Ponitrie. Vlani získala z rezortu dopravy dotáciu vo výške 76.000 eur. Finančné zdroje používa na rozvíjanie udržateľného cestovného ruchu v regióne a jeho rozvoj, na podporu činnosti svojich členov, na vytváranie podujatí či propagáciu cykloturistiky.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

27. septembra - Spomienka na výročie výstavby zvonice

150. výročie kultúrno-historickej pamiatky Zvonička v Novej Bani.

27. septembra - Zemplínsky festival duchov a strašidiel

Michalovce, michalovský kaštieľ, areál

28. – 29. septembra - Dožinky na hrade Červený Kameň

Častá, hrad