Rekreačnú oblasť Kurinec navštívilo počas sezóny 77.000 ľudí

pred 2 dňami | Banskobystrický kraj | Autor: L. Mužla

Rimavská Sobota 24. septembra (TASR) - Rekreačnú oblasť Kurinec - Zelená voda v Rimavskej Sobote navštívilo počas tohtoročnej letnej sezóny 77.000 ľudí. Ďalších 15.000 návštevníkov využilo služby tunajšieho kempingu. V areáli pokračuje výstavba nového bazéna s vlnobitím, k dispozícii by mal byť budúce leto. Pre TASR to uviedol prednosta Mestského úradu (MsÚ) Rimavská Sobota Štefan Szántó.

Rekreačná oblasť Kurinec má za sebou úspešnú letnú sezónu, oproti vlaňajšku vzrástla návštevnosť i výška tržieb. "Tržby v bazénovom komplexe dosiahli 402.000 eur a v kempe 203.000 eur," priblížil Szántó s tým, že spolu s príjmami zo športových aktivít dosiahli tržby viac ako 620.000 eur.

Samospráva tento rok pri rekreačnej oblasti zaviedla aj platené parkovanie, počas leta sa jej podarilo z parkovacích automatov vyzbierať 25.500 eur. Príjem predstavuje aj prenájom bufetov, na ktorom mesto získalo 44.000 eur. Celkový príjem z rekreačnej oblasti tak počas leta presiahol sumu 690.000 eur. "V porovnaní s minulým rokom je príjem vyšší o 140.000 eur," dodal prednosta MsÚ.

Rekreačnú oblasť Kurinec chce mesto zatraktívniť novým bazénom s vlnobitím. Výstavba za takmer 1,8 milióna eur, ktorú samospráva financuje prostredníctvom úveru, odštartovala na jar. Práce na projekte podľa mesta pokračujú podľa harmonogramu, nový bazén s plochou viac ako 1300 štvorcových metrov by mal byť k dispozícii budúce leto.

"Pracujeme aj na plánoch výstavby nových sociálnych miestností a chceme vybudovať aj desať nových predajných stánkov a bufetov," priblížil Szántó. Samospráva v rámci prieskumu trhu vyzýva podnikateľov, ktorí by mali záujem o prenájom nových predajných stánkov v letnej sezóne 2025, aby svoj záujem avizovali na sekretariáte prednostu MsÚ do 10. októbra.

Rekreačná oblasť Kurinec - Zelená voda v súčasnosti ponúka návštevníkom možnosť kúpania sa vo vodnej nádrži alebo v bazénoch s pitnou i geotermálnou vodou s teplotou 33 stupňov Celzia. Pre deti je k dispozícii detský bazén či toboganový komplex. Súčasťou rekreačnej oblasti, ktorú prevádzkujú technické služby mesta, je aj kempingový a športový areál.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

27. septembra - Spomienka na výročie výstavby zvonice

150. výročie kultúrno-historickej pamiatky Zvonička v Novej Bani.

27. septembra - Zemplínsky festival duchov a strašidiel

Michalovce, michalovský kaštieľ, areál

28. – 29. septembra - Dožinky na hrade Červený Kameň

Častá, hrad