Detva: Na Námestí mieru začalo mesto s výstavbou nového detského ihriska

05.09.2024 | Banskobystrický kraj | Autor: S.Tannhauserová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Detva 5. septembra (TASR) - Na Námestí mieru v Detve začala samospráva v týchto dňoch s výstavbou nového detského ihriska. Z tohto dôvodu bolo treba odstrániť staré herné prvky. TASR o tom informoval hovorca mesta Milan Suja.

Dodal, že nový priestor bude mať názov Ihrisko pre každé dieťa. "V rámci projektu vybudujú loď, hojdačky, fit dráhu, pieskovisko, kolotoč, altánok, lavičku a mestský mobiliár," objasnil. Rozpočet projektu je stanovený na 91.000 eur, pričom mesto Detva získalo na tento projekt dotáciu vo výške 50.000 eur. Podľa hovorcu predpokladané ukončenie prác je na konci septembra tohto roka.

V predchádzajúcich rokoch samospráva ukončila obnovu viacerých vnútroblokov na sídlisku, ktoré už v súčasnosti slúžia občanom. "Cieľom bolo zlepšiť environmentálne aspekty a zlepšiť kvalitu života v mestskom prostredí, ako aj prispieť k posilneniu ekologickej stability územia," spresnilo v minulosti mesto. Jedným z nich je priestor na Novosadoch, občania ho využívajú na športové, oddychové a spoločenské aktivity. Tvoria ho detské ihrisko i plocha z betónovej dlažby, kde umiestnili lavičky.

Veľké detské ihrisko pribudlo v rámci projektu revitalizácie vnútrobloku na Ulici Andreja Hlinku. Verejný priestor medzi bytovými domami funguje pre deti a ich rodičov od leta 2019. Pribudli tam hojdačky, lezecká stena, kvety, lavičky či ihrisko na cvičenie s vlastnou váhou. Na financovanie tohto projektu mesto získalo dotáciu z fondov Európskej únie vo výške takmer 470.000 eur, ďalšie náklady hradilo z mestského rozpočtu. Pokračovaním tejto prvej etapy bola v ďalších rokoch druhá, keď vznikla ďalšia oddychová zóna na tejto ulici. Tvoria ju viacúčelová hracia plocha a detské ihriská. Pribudol aj chodník na pohybové aktivity určený napríklad pre korčuliarov.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

25. októbra - Otvorenie športového areálu Sokolské ihrisko

Kremnica

25. októbra - Tekvicový festival

Bratislava, Ružinov

26. – 27. októbra - Strašidlá na Smolenickom zámku

Smolenice, zámok