Čachtice: Smradľavá história hygieny priblíži tajomstvá hygieny našich predkov

02.09.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Čachtice 2. septembra (TASR) - Tajomstvá hygieny našich predkov priblíži počas víkendu (7. - 8. 9.) na Čachtickom hrade podujatie Smradľavá história hygieny. Informovala o tom predsedníčka občianskeho združenia (OZ) kreARTivum Martina Andrisová.

"Špeciálnu atmosféru dotvorí areál Čachtického hradu. Práve toto prostredie ponúka ideálny kontext pre interaktívne a edukačné podujatie, ktoré zábavným spôsobom priblíži návštevníkom vývoj hygienických návykov od minulosti až po súčasnosť. Hradné múry vytvoria autentické pozadie pre túto akciu spájajúcu históriu, kultúru a vzdelávanie," uviedla Andrisová.

Podujatie návštevníkov prenesie do minulosti a osvetlí im tajomstvá hygieny našich predkov. "Koho by ste zavolali, keby vás bolel zub? Aké prostriedky sa používali proti všiam? Odpoveď na tieto a mnohé ďalšie otázky prezradí barónka de Poitiers a jej verná slúžka Éloise," doplnila Andrisová.

Podľa kastelána Čachtického hradu Mariána Imrišku, počas podujatia budú pre návštevníkov pripravené aj špeciálne komentované prehliadky vedené sprievodcami v dobových kostýmoch. Ponúknu hlbší pohľad na temné legendy a skutočné udalosti spojené s jednou z najznámejších postáv slovenskej histórie.

"Návštevníci sa dozvedia viac o živote Alžbety Báthoryovej, ako aj o histórii samotného hradu. Tento zážitok umocní atmosféru podujatia a poskytne nezabudnuteľný pohľad do minulosti," doplnil Imriška.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

25. októbra - Otvorenie športového areálu Sokolské ihrisko

Kremnica

25. októbra - Tekvicový festival

Bratislava, Ružinov

26. – 27. októbra - Strašidlá na Smolenickom zámku

Smolenice, zámok