Topoľčany: Nová karanténna stanica slúži ako dočasný domov pre psy a mačky

19.08.2024 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Topoľčany 18. augusta (TASR) - V Topoľčanoch vznikla nová karanténna stanica. Slúžiť bude ako dočasný domov pre psy a mačky. Zriadená bola na nevyužívanej ploche s rozlohou 1121 štvorcových metrov. Prevádzkuje ju občianske združenie (OZ) Topoľčianske packy, ktoré sa v meste dlhodobo venuje odchytu a starostlivosti o nechcené zvieratá. Na jej zriadení spolupracovalo združenie s mestom, mestskými službami a sponzormi, informovala primátorka Topoľčian Alexandra Gieciová.

Nová karanténna stanica je rozdelená na štyri časti. V strede areálu sa nachádza obytný kontajner prepojený s karanténnou časťou. Tvorí ju 16 kotercov a sklad pre podstielky a krmivo.

Stanica má výbehovú časť oddelenú oplotením, ako aj priestor na odpadky. Vlastný oddelený priestor v nej majú aj mačky. Vybudovaná bola nová elektrická prípojka, elektroinštalácia, vodovodná prípojka, zdravotechnika aj bleskozvod. Súčasťou stavby je betónové a pletivové oplotenie.

Podporiť dočasný domov pre zvieratá môžu aj občania prinesením klasických plachiet, návliečok z paplónov, pieskových podstielok pre mačky, diek. Vítané je aj krmivo či konzervy, skonštatovala Petra Pazallová z OZ.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

12. – 13. októbra - Bitka pri Lamači 1866

Rekonštrukcia historickej bitky Bratislava, Lamač

12. októbra - Jesenné putovanie po vinohradoch

Hlohovec

12. októbra - Gaštanové slávnosti na Modrom Kameni

Modrý Kameň, Lipové námestie