Mladí ľudia z viacerých farností absolvujú púť na Skalku

12.08.2024 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Pútnické miesto Skalka. Archív TASR.

Skalka nad Váhom 11. augusta (TASR) - Stovka mladých ľudí z farností v Bánovciach nad Bebravou, Trenčíne a Nemšovej absolvuje 45-kilometrové putovanie na pútnické miesto na Skalke pri Trenčíne. S púťou začnú 21. augusta v Bánovciach nad Bebravou, ukončia ju na Skalke, kde sa bude konať spoločné stretnutie mladých DOMa NA SKALKe. TASR o tom informovala Magda Švančarková.

Jeden z hlavných organizátorov stretnutia, trenčiansky kaplán Dominik Tisovský označil 45-kilometrovú pešiu trasu prejdenú za dva dni za výzvu. "Nám mladým však takéto výzvy často chýbajú. No nechceme ostať iba pri výzve, počas tohto putovania sa nám ponúka omnoho viac," povedal Tisovský.

Putovanie mladých z Bánoviec nad Bebravou ukončí 23. augusta príchod na Skalku, kde pod ruinami kláštora až do 25. augusta môžu zažiť dobrodružstvo, zaujímavé workshopy, chválové večery, známych hudobných hostí, ale aj pokoj a modlitbu najstaršieho pútnického miesta na Slovensku.

"Na mladých čaká 23. augusta diskusia a hudobný program s hip-hopovou skupinou TowMeot, 24. augusta si podľa vlastného výberu užijú niektorý z pripravovaných workshopov - splav Váhu, lezenie pod Skalkou, či intenzívne témy ako je identita muža a ženy. V závere programu ich 25. augusta čaká stretnutie a svätá omša s nitrianskym pomocným biskupom Petrom Beňom," priblížila Švančarková.

Projekt realizuje Farnosť Skalka nad Váhom s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

12. – 13. októbra - Bitka pri Lamači 1866

Rekonštrukcia historickej bitky Bratislava, Lamač

12. októbra - Jesenné putovanie po vinohradoch

Hlohovec

12. októbra - Gaštanové slávnosti na Modrom Kameni

Modrý Kameň, Lipové námestie