V Múzeu kysuckej dediny predstavia život a prácu včelárov

08.08.2024 | Žilinský kraj | Autor: R.Varga

Ilustračné foto. Archív TASR.

Nová Bystrica 8. augusta (TASR) - Osveta včelárstva a zdôraznenie významu včiel pre ekosystém je cieľom podujatia Včelárska nedeľa, ktoré sa uskutoční v nedeľu (11. 8.) v Múzeu kysuckej dediny v Novej Bystrici-Vychylovke. TASR o tom informovala hovorkyňa Kysuckého múzea Miroslava Jančulová.

Program Včelárskej nedele sa začína o 10.00 h. "Zábavnou a edukatívnou formou sa nielen deti, ale aj a ich rodičia naučia viac o včelách. Preto budú počas dňa v skanzene prebiehať prednášky o včelách a včelárstve či apiterapii. Nebude chýbať zaujímavý presklený úľ a prezentácie činnosti včelárov," priblížila Jančulová.

Doplnila, že v areáli skanzenu bude pripravená prezentácia a predaj včelárskych potrieb, predaj včelích produktov či zážitková degustácia medu. "Tradične bude prebiehať aj prezentácia kuchyne starých materí. Návštevníci budú môcť ochutnať polievku slivečník alebo šišky a dobrovoľným príspevkom tak prispieť k záchrane pamiatok v našom skanzene. V rámci sprievodného programu nebude chýbať jazda vlakom na Historickej lesnej úvraťovej železnici a jazda drezinou na stanicu Sedlo Beskyd," dodala Jančulová.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

12. – 13. októbra - Bitka pri Lamači 1866

Rekonštrukcia historickej bitky Bratislava, Lamač

12. októbra - Jesenné putovanie po vinohradoch

Hlohovec

12. októbra - Gaštanové slávnosti na Modrom Kameni

Modrý Kameň, Lipové námestie