Na poľovnícke Dni sv. Huberta zavítalo v sobotu asi 5000 ľudí 
Oslavy poľovníkov v Sv. Antone ozvláštnili Majstrovstvá Európy vo vábení jeleňov.

02.09.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Takmer 5000 návštevníkov zavítalo v sobotu na celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni svätého Huberta do Svätého Antona. V nedeľu (2.9.) pokračujú Svätohubertovskou omšou, ktorá je poďakovaním Stvoriteľovi.

Oslavy poľovníkov ozvláštnili v tomto roku Majstrovstvá Európy vo vábení jeleňov. Ako pre TASR v sobotu uviedla Jana Slaná z Múzea vo Svätom Antone, medzi jednotlivcami bol najúspešnejší francúzsky vábič, na druhom mieste skončil maďarský a na treťom český účastník majstrovstiev. Slováci mali úspech v kategórii skupín, kde obsadili tretiu priečku. Na podujatie boli prihlásené delegácie z 13 krajín.

Tohtoročný 28. ročník slávností, rovnako ako v sobotu, ponúkne bohatý program i v nedeľu či už na nádvorí kaštieľa, v priľahlom parku, alebo v sýpke, kde je výstava Úspešní slovenskí jeleniari. Na priateľskom stretnutí poľovníkov i nepoľovníkov z celého Slovenska a zahraničia nebudú chýbať ukážky poľovníckej kynológie, sokoliarstva, atraktívneho rybolovu či streľby z lukov a historických kuší.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol