V Prievidzi otvoria včeliu záhradu
V širšom centre Prievidze, na Duklianskej ulici, pribudla včelia záhrada. Verejnosť ju bude môcť navštíviť už 2. septembra, kedy ju otvoria.

30.08.2018 | Trenčiansky kraj | Autor: A. Moštková

Základná organizácia Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny (ZO SZOPK) v Prievidzi pripravila pri otvorení včelej záhrady i program, informoval TASR za prievidzských ochranárov Ján Vingárik.

Na úvodnej exkurzii do záhrady, ktorá začne o 15. h, sa návštevníci budú môcť od odborníka dozvedieť o význame včiel v krajine, základných pomôckach a vybaveniach včelárstva, aké sú procesy vo včelstve počas prípravy na zimu a ako ich správne zazimovať. 

Projektom sa prievidzskí ochranári snažia oživiť tradíciu včelárstva na hornej Nitre, naučiť ľudí zdravému životnému štýlu a ukázať, že chémia škodí nielen včelám, ale i ľuďom, povedal pred časom Marek Měrka zo ZO SZOPK v Prievidzi. Na pozemku na Duklianskej ulici zabezpečili dobrovoľníci výstavbu troch včelínov, ale aj záhonov s kvetmi či vybudovanie špirály z tehál s kvetmi a jazierkom, ktoré bude slúžiť pre napájanie včiel.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice