Vtedy: Rajecká Lesná má novú Osemročnú strednú školu
Obyvatelia horskej obce Rajecká Lesná v Žilinskom kraji mali v nedeľu 25. augusta veľký sviatok. Zástupcovia štátnej školskej správy odovzdali pre deti robotníkov a roľníkov tejto obce pred začiatkom nového školského roku novostavbu Osemročnej školy.

26.08.2018 | Žilinský kraj | Autor: Z. Hausová

K významnej udalosti v histórii tejto partizánskej obce pod Kľakom sa zišli  na manifestačnej slávnosti všetci jej obyvatelia, predstavitelia Krajského národného výboru a Okresného národného výboru v Rajci, učitelia a školská mládež a s radostným záujmom si prezreli jeden z najkrajších a najmodernejších kultúrnych stánkov v Rajeckom okrese.

 

            

FOTO: Poschodovú budovu, postavenú ľudovodemokratickým štátom nákladom dva a pol milióna korún, zdobí impozantné priečelie. Foto: archív TASR/26. augusta 1957

 

               

FOTO: Občania a deti si po slávnostnom otvorení prezreli s veľkým záujmom nové zariadenie školy. Foto: archív TASR/26. augusta 1957

 

Poschodovú budovu Osemročnej strednej školy, postavenú ľudovodemokratickým štátom nákladom dva a pol milióna korún, zdobí impozantné priečelie, nachádzajú sa v nej svetlé a vzdušné učebne, kabinety, školská jedáleň s modernou kuchyňou, telocvičňa, šatne, sprchy i ordinácia lekára. Pri škole vybudujú i športové ihrisko a mičurinské pole.

 

           

FOTO: Členovia MNV a občania veľmi vysoko ocenili výstavbu novej modernej školy. Foto: archív TASR/26. augusta 1957

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol