Jelšava vybudovala 16 nájomných bytov
V meste ide už o tretiu zrekonštruovanú budovu s novovzniknutými bytmi za posledné roky.

05.02.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: Ján Lašák

Celkovo 16 prevažne dvojizbových bytov vzniklo začiatkom aktuálneho roka v zrekonštruovanej budove v Jelšave v Revúckom okrese. Podľa slov primátora Milana Kolesára ju mesto dostalo od štátu ako nevyužitý objekt a roky bola prázdna.

„Odovzdali sme nájomníkom do užívania už sedem bytov zo spomínaných 16. Myslím si, že tí ľudia sú spokojní. Každý byt je iný, keďže tam bolo potrebné urobiť zásadné prestavby. Lokalita je veľmi zaujímavá, má pekný výhľad na celé mesto a fakt ide o dobré bývanie,“ priblížil primátor s tým, že rekonštrukciu financovali z úveru od Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a z dotácie od Ministerstva dopravy a výstavby SR.

V Jelšave ide už o tretiu zrekonštruovanú budovu s novovzniknutými bytmi za posledné roky. „Prvú sme riešili ešte cez klasický bankový úver, druhú už cez ŠFRB. Táto tretia bytovka vznikla v takej netypickej budove. Slúžila ako základná škola, pioniersky dom, ale pred viac ako sto rokmi bola postavená ako prvý ústav pre hluchonemé deti na území Slovenska,“ objasnil Kolesár. Mrzí ho však, že štyri zo zrekonštruovaných bytov nemohli prenajať Policajnému zboru SR v rámci posilnenia policajného oddelenia v Revúcej.

„Pre nových policajtov nemali vhodné bývanie, zvažovali teda aj naše nájomné byty. Som však trochu sklamaný, že sme vzhľadom na ustanovenia zmluvy a podmienky ŠFRB nemohli s nimi podpísať zmluvu, keďže takýto byt môže byť pridelený len fyzickej osobe, ktorá spĺňa určité kritériá,“ vysvetlil primátor, podľa ktorého by v opačnom prípade bytovku zaplnili rýchlejšie.

autor: TASR

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava