Víkendové mestské slávnosti v trebišovskom parku majú bohatý program 
Návštevníci sa môžu tešiť na mnohé hudobné vystúpenia.

24.08.2018 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Pestrý program pre deti a dospelých ponúkajú Dni mesta Trebišov, ktoré sa uskutočnia v sobotu a nedeľu (25.-26.8.). V areáli mestského parku sa predstaví 16 hudobných skupín rôznych žánrov, medzi nimi Gladiator, S hudbou vesmírnou, Hex či Kandráčovci.

"Návštevníci sa môžu tešiť na mnohé hudobné vystúpenia, atraktívny program, historický šerm, dobovú kuchyňu, súťaže pre najmenších, divadielko pre deti, zábavné atrakcie, ale aj na kulinárske umenie súťažiacich vo varení najlepšieho guláša," informovala hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.  

Súťaž vo varení guláša začne v sobotu o 9.00 h, hlavný pódiový program v amfiteátri bude mať slávnostné otvorenie o 13.40 h. Súčasťou ponuky bude divadlo pre deti Paci Pac, prehliadka motocyklov a následná Moto-show, ako aj Výstava ovocia, zeleniny a kvetov, deti budú môcť hľadať poklad Andrássyovcov. Počas oboch dní návštevníci uvidia aj prácu sokoliara, ukážku dobového tábora, zbraní a šermu, prezentáciu stredovekej módy, ochutnať môžu stredoveké jedlá. V ponuke pre deti budú tvorivé dielne, jazda na koníkoch, detská farma či divadelná rozprávka. 

Nedeľňajší program v parku začne slávením rímskokatolíckej svätej omše, folklórny program štartuje o 13.30 h s početnými ľudovými súbormi a vyvrcholí vystúpením Kandráčovcov. Súčasťou atrakcií bude aj populárna Army zóna s ukážkou zbraní, techník sebaobrany a činnosti profesionálnych vojakov.

Mesto počas víkendu od 10.00 do 21.00 h sprístupní návštevníkom Mauzóleum grófa Júliusa Andrássyho, záujemci sa budú môcť aj člnkovať na blízkom rybníku. Súčasťou mestských slávností boli tento týždeň mnohé sprievodné podujatia.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice