Komárno: Monoštorský most sa večer sfarbí na modro

02.04.2024 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Chrenovský most (na snímke) sa v noci z 1. na 2. apríla 2018 rozsvietil na modro. Mesto Nitra týmto spôsobom vyjadrilo spolupatričnosť s osobami postihnutými autizmom. FOTO TASR - Henrich Mišovič.

Komárno 2. apríla (TASR) - Monoštorský most v Komárne sa v utorok večer zafarbí na modro. Mesto a jeho obyvatelia týmto spôsobom vyjadria podporu autistom pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme, informovala radnica.

Svetový deň povedomia o autizme bol vyhlásený v roku 2008, ľudia si ho pripomínajú po celom svete. Mesto Komárno po prvý raz vysvietilo budovu Dôstojníckeho pavilónu pred piatimi rokmi, aby aj týmto upriamilo pozornosť na ľudí s autizmom. "Nápis na Dôstojníckom pavilóne Viribus Unitis (Spojenými silami) veľmi jasne signalizuje význam zomknutia a spolupatričnosti," skonštatoval primátor Komárna Béla Keszegh.

Monoštorský most sa sfarbí na modro po tretí raz. Jedna z dominánt mesta je skutočným symbolom spolupatričnosti a poukazuje na to, že sme rozdielni, no napriek tomu nás mnoho vecí spája, uviedol primátor.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol