BVS pripojila 233 odberných miest v obci Dubovce k verejnému vodovodu

15.03.2024 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Dubovce 14. marca (TASR) - Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) pripojila 233 odberných miest v obci Dubovce v okrese Skalica k verejnému vodovodu. Projekt si vyžiadal náklady 2,3 milióna eur, jeho celková dĺžka je 3563 metrov. Informoval o tom vedúci odboru marketingu a komunikácie BVS Matúš Stračiak.

Výstavba bola podľa neho jednou z priorít vedenia spoločnosti. "Napriek tomu, že obec leží v tesnej blízkosti veľkého transportného vodovodu, obyvatelia Duboviec nemali prístup k pitnej vode," konštatoval. Dubovce sa podľa riaditeľa pre rozvoj podnikania a infraštruktúry BVS Mariána Havla tak pridali k obyvateľom obcí Popudinské Močidľany a Radošovce, ktoré už majú nepretržitý prístup ku kvalitnej pitnej vode dodávanej BVS.

 "Tieto tri obce na Záhorí mali rovnaký problém. Vodovod prechádzal blízko nich, no napriek tomu nemali obyvatelia dosah na pitnú vodu z vodovodu. Jeho spustením sme zavŕšili investíciu v celkovej hodnote približne 9,5 milióna eur, vďaka ktorej vzniklo viac ako 1000 nových odberných miest v týchto troch obciach," dodal Havel.

"Sľúbili sme, že začneme s modernizáciou existujúcej infraštruktúry, ale aj s výstavbou nových vodovodov. Spustenie vodovodu v Dubovciach je dôkazom, že držíme slovo," skonštatoval Ivan Peschl, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača