V centre Žiliny sa predvedú šéfkuchári aj cyklistickí akrobati 
Obľúbené námestie sa premení na jednu veľkú kuchyňu.

17.08.2018 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Letnú grilovačku na Mariánskom námestí a akrobatickú šou na Námestí Andreja Hlinku v Žiline ponúknu v piatok 17. augusta ďalšie podujatia Žilinského kultúrneho leta. Podľa hovorkyne mesta Barbory Zigovej je letné grilovanie na Mariánskom námestí súčasťou druhého ročníka kulinárskeho festivalu Bavme sa varením.

"Obľúbené námestie sa premení na jednu veľkú kuchyňu a rozvonia dobrotami z grilu. O jedle sa však nebude len hovoriť, bude ho možné aj ochutnať. Návštevníci gurmánskeho podujatia si pochutnajú na špecialitách žilinských šéfkuchárov, chýbať nebude ani dražba jedál či dobrá hudba," uviedla Zigová.

"Návštevníci sa môžu tešiť na známeho moderátora kulinárskych relácií Milana 'Juniora' Zimnýkovala, praktické rady kuchárskych majstrov ako správne grilovať a džezovú bodku za podujatím urobí Matúš Jakabčic big band," priblížila vedúca odboru kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja Mestského úradu v Žiline Ingrid Dolniková.

Na námestí Andreja Hlinku sa predstavia majstri sveta vo Freestyle BMX Ján Jílek a Dominik Nekolný so svojou freestyle šou. "Prostredníctvom edukačných a zábavných programov znázornia rôzne techniky akrobatických kúskov a predvedú jedinečnú šou. Veríme, že potešia všetkých milovníkov adrenalínových a freestylových športov. Nebude chýbať ani súťaž, na ktorej sa o prvenstvo pobijú lokálni bikeri. Diváci sa môžu tešiť na bohatý program plný exhibície, hudby, streetdanceových vystúpení, šermu a adrenalínu," uzavrela Dolniková.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice