Partizánske: ZŠ R. Kaufmana bude mať nový cykloprístrešok i knižnicu

22.02.2024 | Prešovský kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto. Archív TASR.

Partizánske 22. februára (TASR) - Základná škola (ZŠ) Radovana Kaufmana v Partizánskom bude mať novú školskú knižnicu, vybudujú tam i prístrešok pre bicykle. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

"Pôvodnú knižnicu presunieme z nevyhovujúcich priestorov do klubovne školy, kde budú knihy uložené v zabudovaných sektorových regáloch, farebne zladených s okolitým nábytkom," priblížil Božik.

Súčasťou projektu sú podľa neho aj oddychové čitateľské zóny, pracovné stanice s počítačmi a multifunkčným zariadením, sedacia súprava a veľkoplošná obrazovka s ozvučením. Pôvodná funkcia zasadacej miestnosti zostane zachovaná.

V škole pribudne i prístrešok pre približne 25 bicyklov, mesto má takisto záujem komplexne zrekonštruovať osvetlenie v telocvični. "Dohodli sme sa aj na zakúpení prenosného dopravného ihriska. Aktuálne na škole inštalujeme dochádzkový a kamerový systém, zakúpili sme nové tabule do dvoch prváckych tried a postupne vymieňame neónové trubice v triedach za LED trubice," doplnil primátor.

Investície mesto podľa neho realizuje na základe rozhodnutia z roku 2011, prostredníctvom ktorého každá škola dostane normatív vo výške 100 percent a vďaka mestským investíciám tak môže každá škola šetriť.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol