Železničnú stanicu v Čadci chce rezort dopravy modernizovať z plánu obnovy

22.02.2024 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Ilustračné foto. Archív TASR.

Krásno nad Kysucou 22. februára (TASR) - Modernizáciu železničnej stanice v Čadci, ktorá je vstupnou bránou na Slovensko z Česka a Poľska, chce Ministerstvo dopravy (MD) SR financovať z plánu obnovy. Po návšteve Kysúc o tom v stredu (21. 2.) na sociálnej sieti informovala štátna tajomníčka rezortu dopravy Denisa Žiláková.

Doplnila, že s primátormi Čadce a Krásna nad Kysucou diskutovala aj o rekonštrukcii trate Čadca - Krásno nad Kysucou, novom parkovisku na stanici v Krásne nad Kysucou a o budovaní cyklotrás z plánu obnovy. "Modernizácia železničnej trate Krásno nad Kysucou - Čadca je momentálne v prípravnej fáze a bude sa financovať z európskych fondov," uviedla.

V Krásne nad Kysucou riešila aj projekt odstavného parkoviska, aby sa mohli občania dostať plynule z áut na železničnú stanicu. "Zadali sme Železniciam SR úlohu, aby do konca marca vyhlásili verejné obstarávanie a tento termín potvrdili," dodala.

Samospráva Krásna nad Kysucou podľa primátora Jozefa Grapu dlhodobo rieši aj vybudovanie terminálu integrovanej osobnej dopravy, so zástavkou pre osobné vlaky v centre mesta. "Zatiaľ sa, žiaľ, termíny realizácie stavby oneskorujú pre požiadavky na ochranu životného prostredia. Ministerstvo vyvinie čo najväčšie úsilie, aby sme vyriešili a zosúladili postoj k životnému prostrediu. Tak, aby sme mohli začať s výstavbou v rámci tohto plánovacieho obdobia z operačného Programu Slovensko. Spolu s rekonštrukciou železničnej trate Krásno nad Kysucou - Čadca," informoval na webe mesta.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol