Začali sa dni mesta Fiľakovo a Palócke dni
Na návštevníkov čaká vyše 30 podujatí 

11.08.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: B.Caban

Viac ako 30 podujatí a sprievodných akcií čaká na obyvateľov i návštevníkov Fiľakova počas 28. ročníka Palóckych dní a dní mesta, ktoré sa v piatok začali na juhu okresu Lučenec. Organizátorom je fiľakovská samospráva a tamojšie mestské kultúrne stredisko.

„Palócke dni a dni mesta sú u nás tradičným podujatím a vyvrcholením letného kultúrneho života Fiľakova, o ktoré je u obyvateľov mesta stále veľký záujem. Už tradične sú pre návštevníkov pripravené večerné koncerty na hrade, počas dňa sa program už niekoľko rokov sústreďuje do mestského parku,“ priblížila hovorkyňa mesta Klaudia Kovácsová. V rámci sprievodných programov je v tomto roku podľa jej slov ťahákom najmä Bunker túra, ktorú organizuje Hradné múzeum vo Fiľakove so združením Bunker team.

Ako tradične, aj teraz nám počasie praje, preto veríme, že sa osláv opäť zúčastní množstvo ľudí z mesta i okolia a že si každý príde na svoje. Fiľakovčania si na piatkové koncerty mohli počas posledných týždňov vyzdvihnúť aj voľné vstupenky. Pripravené boli pre každú domácnosť, ktorá nemala voči mestu žiadne podlžnosti. Aj takýmto spôsobom sme sa chceli poďakovať tým obyvateľom, ktorí si riadne plnia svoje povinnosti,“ dodala hovorkyňa.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava