Rožňava: MsZ schválilo podanie žiadosti o dotáciu na obnovu zimného štadióna
Mesto Rožňava bude žiadať o dotáciu z Fondu na podporu športu na rekonštrukciu zimného štadióna.

09.02.2024 | Košický kraj | Autor: TASR

        Rožňava 9. februára (TASR) - Predloženie žiadosti o finančný príspevok vo výške približne 1,1 milióna eur schválili poslanci mesta na štvrtkovom (8. 2.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).
        Rekonštrukciou zimného štadióna sa v Rožňave zaoberajú už niekoľko rokov. Ako na zasadnutí MsZ priblížil primátor Michal Domik, pred niekoľkými rokmi sa samospráva s projektom neúspešne uchádzala o financie z takzvaných nórskych fondov. Dodal tiež, že príprava obnovy štadióna je len v začiatkoch a aj v prípade získania financií z Fondu na podporu športu bude musieť mesto hľadať aj ďalšie externé zdroje.
        "Spolufinancovanie projektu nad rámec schváleného príspevku budeme riešiť v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja a Košickým samosprávnym krajom, nakoľko ide o investíciu, ktorá bude prínosom pre celý región," uviedlo mesto v dôvodovej správe predloženej na zasadnutie MsZ.
        V rámci rekonštrukcie zimného štadióna v Rožňave samospráva počíta s obnovou obvodového plášťa, zázemia i modernizáciou chladenia či vzduchotechniky. Projekt je zameraný najmä na zníženie energetickej náročnosti objektu, jeho súčasťou má byť aj dostavba tribúny či hygienických zariadení. Celkové náklady mesto odhaduje na približne štyri milióny eur.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol