Košice: Vo vybraných lokalitách troch MČ by malo pribudnúť verejné osvetlenie
Vo vybraných lokalitách troch košických mestských častí (MČ) by mali pribudnúť nové svetelné body verejného osvetlenia.

06.02.2024 | Košický kraj | Autor: TASR

        Košice 6. februára (TASR) - Vyplýva to zo zmluvy o dielo zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv, ktorú mesto podpísalo s úspešným uchádzačom verejného obstarávania v závere januára.
        Zákazka za viac ako 82.000 eur s DPH, ktorá zahŕňa 21 osvetľovacích stožiarov, má byť realizovaná na časti chodníkov v MČ Západ, Juh a Sídlisko Ťahanovce.
        Dokopy 12 stožiarov by malo pribudnúť pri chodníku pre peších v parku na Ružínskej ulici v MČ Západ a priľahlého kynologického parku v MČ Sídlisko KVP. Chodník ani kynologický park v súčasnosti nie sú osvetlené v plnom rozsahu, len časť chodníka od parkoviska magistrátu ku Kostolu svätého Petra a Pavla.
        "Predmetom zákazky je doplnenie verejného osvetlenia v parku za bytovými domami Palárikova 12-14, Jantárová 2-4 a pri Základnej umeleckej škole na Jantárovej 6, toho času bez osvetlenia," uvádza sa v súťažných podkladoch verejného obstarávania v súvislosti s doplnením osvetlenia v MČ Juh.
        Na Sídlisku Ťahanovce by zas malo pribudnúť v časti Juhoslovanská 5 s pokračovaním na zadné vstupy ulice Varšavská 18-19 a Juhoslovanská 5-7. Zároveň by malo dôjsť k orezom stromov z dôvodu zlepšenej osvetlenosti, a tým zníženiu úrazovosti a zvýšeniu bezpečnosti z hľadiska kriminality.
        Stavebné práce by mali byť podľa zmluvy hotové v závere júla.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol