Doprava: Arriva vlani prepravila v Nitrianskom kraji takmer 16 miliónov ľudí
Spoločnosť Arriva prepravila počas minulého roka v Nitrianskom kraji takmer 16 miliónov cestujúcich.

31.01.2024 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

        Nitra 31. januára (TASR) - V porovnaní s predchádzajúcim rokom zaznamenal dopravca nárast cestujúcich o päť percent, uviedol Silvester Zemes, generálny riaditeľ spoločností Arriva Nitra a Arriva Nové Zámky. 
        Regionálnu autobusovú dopravu objednanú Nitrianskym samosprávnym krajom využilo 14,4 milióna cestujúcich. Ďalších 1,5 milióna ľudí prepravili autobusy mestskej hromadnej dopravy v Leviciach, Nových Zámkoch, Komárne, Šali, Štúrove, Šuranoch, Šahách, Zlatých Moravciach a vo Vrábľoch.
        Na regionálnych linkách v Nitrianskom kraji zaznamenala spoločnosť štvorpercentný nárast cestujúcich. V mestskej autobusovej doprave vlani mimoriadne stúpol počet prepravených cestujúcich v Komárne, kde dopravca zaevidoval medziročný nárast o 48 percent, a v Zlatých Moravciach, kde nárast predstavoval 47 percent. 
        V roku 2023 dopravca v Nitrianskom kraji nasadil na regionálne autobusové linky 81 nových vozidiel. Novinkou bolo zavedenie taktovej dopravy na linke Nitra - Levice. "Naším cieľom je vrátiť cestujúcich do verejnej dopravy. Od toho sa odvíja nielen jej ekonomická udržateľnosť, ale aj menej osobných áut na cestách," zhodnotil Zemes. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača