Senica chce od jari spustiť bikesharing
Mesto Senica sa pripravuje na spustenie projektu zdieľaných bicyklov a aktuálne pripravuje výberové konanie na prevádzkovateľa tejto novej služby.

26.01.2024 | Trnavský kraj | Autor: TASR

        Senica 26. januára (TASR) - Samospráva by chcela Senica bajk podľa hovorkyne radnice Tatiany Moravcovej sprístupniť od apríla tohto roka, získala naň nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške viac ako 570.000 eur.
        Seničania vďaka tomu budú mať k dispozícii 145 bicyklov šedej farby, z nich je 60 elektrických a 85 klasických. "Mesto má snahu rozšíriť používanie bicykla ako bežného a bezpečného dopravného prostriedku v rámci mesta. Dostatočnú dostupnosť využívania tohto spôsobu prepravy zabezpečí 24 parkovacích staníc, ktoré budú rozmiestnené po meste tak, aby boli k dispozícii všetkým obyvateľom zo všetkých mestských častí," uviedla projektová manažérka mesta Dana Jurková. 
        Cieľom projektu je motivovať obyvateľov, aby uprednostňovali cyklistickú dopravu pred motorizovanou. Mesto vybudovalo šesť kilometrov nových cyklotrás a pripravuje ďalšie na pripojenie ostatných častí mesta.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol