Kremnica: Na Skalke je o atrakciu viac, vznikol tu 20-metrový ľadopád
Zásluhou mrazivého počasia pribudla na Skalke pri Kremnici ďalšia atrakcia.

24.01.2024 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

        Kremnica 24. januára (TASR) - Milovníci adrenalínu sa môžu tešiť na viac ako 20 metrov dlhý ľadopád, ktorý sa nachádza v areáli feratového sveta. Informovalo o tom mesto Kremnica, ktoré sa spolu s Horskou službou Kremnické vrchy o túto atrakciu postaralo.
        "Vďaka vhodnej lokalite, ktorá odolá aj výkyvom počasia, by mal ľadopád vydržať celé týždne," uvádza samospráva s tým, že predpoveď počasia na najbližších desať dní síce počíta s oteplením, no pri nadmorskej výške okolo 1200 metrov a severozápadnej expozícii ľadopádu by sa ani mierne oteplenie nemalo na kvalite ľadu výraznejšie podpísať.
        Ako ďalej mesto uvádza, atrakcia je prístupná aj verejnosti, no upozorňuje, že v záujme vlastnej bezpečnosti treba dodržiavať pokyny zverejnené na informačnom paneli. Prístup k ľadopádu je v teréne značený.
        "Pri nástupe do ľadovej steny je nevyhnutný špeciálny výstroj - prilba a výbava na lezenie v ľade, napríklad mačky a cepíny. Neprofesionálnym lezcom odporúčame liezť na ľadovú stenu len pod dohľadom odborníka, lezenie v ľadopáde je na vlastné riziko," dodala radnica.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol