Na Ladislavovom dvore vznikla komunitná rada, rieši problémy komunity
V meste Levice v lokalite Ladislavov dvor vznikla komunitná rada. Jej zriadenie súvisí s realizáciou národného projektu Spolu pre komunity v miestnom komunitnom centre.

24.01.2024 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

        Levice 24. januára (TASR) - Komunitné pracovníčky prostredníctvom projektu zabezpečujú poskytovanie pomoci osobám pri riešení zložitých životných situácií a aktivitu osôb ohrozených chudobou a sociálnym vylúčením, informovala radnica.
        Národný projekt Spolu pre komunity odborne riadi zapájanie tretích subjektov, výkon a poskytovanie komunitnej práce v podporných subjektoch. Pomáha zmierniť nerovnosti v prístupe k vzdelávaniu, bývaniu, riešeniu zadlženosti, získaniu zamestnania. Zameriava sa na aktivizáciu a znovunadobudnutie sociálnych kompetencií klienta a celej komunity.
        Komunitná rada pozostáva z jednotlivých lídrov celej komunity. Jej cieľom je riešenie spoločných problémov komunity. Zasadá raz mesačne, členovia sprostredkúvajú informácie príslušným orgánom, ktoré majú v kompetencii riešenie konkrétneho problému alebo situácie. 
        Osada Ladislavov Dvor je od mesta Levice vzdialená približne štyri kilometre, žije v nej prevažná časť rómskej komunity.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača