B. Štiavnica: Spoločnosť Agel chce v meste vybudovať nové ambulantné centrum
V rámci svojho investičného rozvoja chce v Banskej Štiavnici spoločnosť Agel, vlastniaca tunajšiu nemocnicu, vybudovať ambulantnú polikliniku.

23.01.2024 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

        Banská Štiavnica 23. januára (TASR) - Hovorkyňa spoločnosti Eva Peterová pre TASR uviedla, že na jej realizáciu chcú získať dotáciu. 
        "V Nemocnici Agel Banská Štiavnica je našim cieľom zrealizovať projekt integrovanej zdravotno-sociálnej starostlivosti, vybudovať nové ambulantné centrum, v snahe umiestniť a prepojiť poskytovanie zdravotnej a sociálnej starostlivosti na jednom mieste a rozšíriť ambulantnú zdravotnú starostlivosť o chýbajúce špecializácie," konkretizovala Peterová. 
        Dodala, že po vyhlásení príslušnej výzvy pre regionálne centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti sa bude spoločnosť uchádzať o dotáciu na realizáciu tohto projektu.
        V banskoštiavnickej nemocnici je aktuálne poskytovaná zdravotná starostlivosť na lôžkových oddeleniach a v ambulanciách. Súčasťou lôžkových oddelení je oddelenie dlhodobo chorých a tiež dom ošetrovateľskej starostlivosti.
        "Ďalej sa zdravotná starostlivosť poskytuje na oddelení fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, rádiodiagnostickom oddelení, v ambulanciách v odbore chirurgia, dermatovenerológia, vnútorného lekárstva, fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie," priblížila Peterová. 
        Spoločnosť avizuje viac ako 10-miliónovú investíciu aj do žiarskej nemocnice. Tá podľa Peterovej prinesie vytvorenie centra chirurgických odborov, rozvoj jednodňovej zdravotnej starostlivosti, rekonštrukciu operačných sál či vytvorenie 20 lôžok vo vysokom štandarde. 
        Spoločnosť tu tiež plánuje vybudovanie internisticko-neurologického klastra s plávajúcimi lôžkami a obnovou posteľového fondu. Taktiež vybudovanie oddelenia multiodborovej intenzívnej starostlivosti zlúčením anestéziologicko-resuscitačného oddelenia (ARO) a jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) a prepojenie na oddelenie urgentného príjmu a rádiodiagnostického (RDG) pracoviska.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol