Na bezpečnosť SP v Jasnej dohliadne vyše 300 policajtov, hasičov a záchranárov
Na bezpečnosť počas pretekov svetového pohára (SP) v Jasnej dohliadne vyše 300 príslušníkov Policajného zboru, Horskej záchrannej služby, Hasičského a záchranného zboru a Leteckého útvaru Ministerstva vnútra (MV) SR.

19.01.2024 | Žilinský kraj | Autor: TASR

        Bratislava 19. januára (TASR) - TASR o tom informovali z tlačového odboru rezortu vnútra.
        "Úlohou je postarať sa nielen o bezpečnosť pretekárok, ale tiež niekoľkotisícového davu fanúšikov a lyžiarov, ktorí v priebehu víkendu prichádzajú na svahy," priblížili z ministerstva. Príprava bezpečnostných a záchranných zložiek na víkendové preteky trvala niekoľko mesiacov.


        Prítomní budú policajti dopravnej, poriadkovej, železničnej polície, ako aj kriminálnej polície vrátane policajných psov. "Dohliadnu na opatrenia súvisiace s bezpečnosťou všetkých zúčastnených osôb. Zároveň sa postarajú aj o bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke a zabezpečení verejného poriadku," dodali.


        Na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti dohliadne 60 horských záchranárov. "Ďalších 12 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru so siedmimi kusmi techniky dohliadne na požiarnobezpečnostné opatrenia na podujatí," spresnili z ministerstva.


        Stredisko Jasná cez víkend privíta tretie podujatie Svetového pohára alpských lyžiarok v ére samostatnosti. Najlepšie lyžiarky sveta, medzi nimi aj Slovenka Petra Vlhová, sa predstavia v Nízkych Tatrách najprv v sobotu v obrovskom slalome a v nedeľu aj v špeciálnom slalome. V stredisku očakávajú počas súťažného víkendu vyše 11.500 divákov. Autobusy budú voziť návštevníkov do dejiska od 4.30 h.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol