MK SR: Kunsthalle Bratislava bude pôsobiť pod SNG
Činnosť Kunsthalle Bratislava bude zastrešovať Slovenská národná galéria (SNG). Informovalo o tom Ministerstvo kultúry (MK) SR.

17.01.2024 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

        17. januára (TASR) - Spresnilo, že dôvodom je, že "Kunsthalle Bratislava nevyužila svoju historickú šancu, a to jednak z hľadiska svojej programovej náplne, očakávaní verejnosti, a ani z hľadiska efektivity hospodárenia".
        "Pri tejto organizačnej zmene ministerstvo kultúry plne podporí všetky kroky vedenia SNG vo vzťahu k začleneniu Kunsthalle do jej štruktúr," uviedol hovorca rezortu kultúry Pavol Čorba.
        V súvislosti s oznámením vedenia kultúrnej inštitúcie o zmenách vo vedení Čorba informoval, že riaditeľ Kunsthalle Bratislava Jen Kratochvil požiadal ministerku kultúry SR Martinu Šimkovičovú (nominantka SNS) o uvoľnenie z funkcie k 15. januáru. "Z dôvodu, že sa chce viac venovať kurátorskej a pedagogickej praxi," oznámil hovorca MK.
         Kunsthalle Bratislava v utorok (16. 1.) informovala, že doterajší riaditeľ Jen Kratochvil rezignoval na svoj post. Zároveň inštitúcia oznámila, že ministerstvo jej zamietlo financovanie umeleckého a vzdelávacieho programu na rok 2024. Nad krokmi ministerstva vyjadrilo Kunsthalle znepokojenie a obavu o zachovanie svojej nezávislosti.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol