Kultúra: Fotoreportér TASR D. Stehlík vystavuje svoju doterajšiu tvorbu v Žiline
Prierez z doterajšej práce žilinského športového a reportážneho fotografa Daniela Stehlíka približuje výstava Emócie okamihov v Žiline.

16.01.2024 | Žilinský kraj | Autor: TASR

        Žilina 16. januára (TASR) - Otvorili ju v utorok popoludní v Makovického dome. Stehlík je fotoreportérom Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR).


        Autorská výstava ponúka komplexný výber fotografií, ktoré zobrazujú rôzne pohľady na športy a športové udalosti. Zároveň prináša pohľad na kultúrny život na Slovensku, život človeka v jeho najrozmanitejších podobách, a tiež na rôzne závažné spoločenské udalosti. Od nedávnej celosvetovej pandémie COVID-19 po prebiehajúcu vojnu na Ukrajine. "Fotografiu vnímam rôznorodo. Nielen ako skvelého rozprávača rôznych príbehov, ale zároveň šíriteľa jedinečných a významných posolstiev. Fotografia je pre mňa v určitom zmysle priateľ, s ktorým si viete zaspomínať na konkrétne udalosti, momenty v živote, vyvolať rôzne emócie," uviedol Stehlík.


        Zdôraznil, že na fotografii okrem iného najviac miluje tie emócie, ktoré sú nečakané, ale o to krajšie. "Napríklad gólová radosť hráča MŠK Žilina Jána Minárika či Jakuba Paura alebo akékoľvek iné emócie, na ktoré sa vždy teším a sú aj určitou motiváciou do ďalšej práce," dodal fotoreportér.


        Kurátorom výstavy je vedúci obrazovej redakcie TASR Michal Svítok. Vo finálnom výbere snímok možno podľa Svítoka vidieť šírku tém, s akou sa musí agentúrny fotoreportér vysporiadať. "Dominantné športové momenty sme doplnili výberom fotografií z kultúrnych a spravodajských udalostí. Stehlík si dokáže počkať na ten správny okamih, aby zachytil emócie, dbá aj na čistotu kompozície či správne svetlo," zhodnotil s tým, že autorove fotografie často hovoria samy za seba a nepotrebujú žiadny sprievodný text.


        Výstava v Makovického dome v Žiline potrvá do 7. februára.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol