Podnikatelia a organizácie sa môžu zapojiť do súťaže o inováciu Žilinského kraja
Podnikatelia a organizácie pôsobiace v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) sa môžu zapojiť do 16. ročníka súťaže Inovácia Žilinského kraja 2023.

12.01.2024 | Žilinský kraj | Autor: TASR

        Žilina 12. januára (TASR) -  Registrácia je možná online do konca marca 2024. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.


        Súťaží sa v kategóriách "inovatívna firma alebo startup" a "regionálna inovácia". "Odborná porota bude hodnotiť napríklad stupeň inovácie, ekonomické prínosy, trhové šance a sociálno-ekonomický dosah na región či udržateľnosť projektu," vysvetlil Andrej Černek z Inovačného centra Inovia.


        Do finále postúpi päť najlepších projektov z každej kategórie. Výsledky budú prezentovať na podujatí Festival inovácií, ktorý sa uskutoční v apríli 2024 v Žiline.


        Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová uviedla, že chcú takýmto spôsobom podporiť rozvoj dobrých nápadov, riešení a projektov, ktoré môžu mať pozitívny dosah na obyvateľov jednotlivých regiónov a kraja. "Našou snahou je tiež podnietiť dialóg, napríklad aj formou verejnej diskusie o inováciách," podotkla.


        Podrobnosti o súťaži sú dostupné na inovia.sk.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol