Polícia začala trestné stíhanie pre požiar na streche domu v Bratislave

02.01.2024 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Bratislava 1. januára (TASR) - Bratislavská polícia vyšetruje požiar na streche obytného domu v Ružinove, aj požiar kontajnerového stojiska, ku ktorým došlo počas silvestrovskej noci (z 31. 12. na 1. 1.). Začala aj trestné stíhania. Celkovo prijala polícia v noci a počas skorých ranných hodín 120 volaní od občanov, hliadky v uliciach hlavného mesta nezaznamenali vážne narušenie verejného poriadku. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Krátko pred jednou hodinou v noci polícia vyslala viaceré hliadky na Kozmonautickú ulicu v druhom bratislavskom okrese, kde horela strecha obytného domu. Požiar sa následne rozšíril aj na strechy vedľajších obytných domov a došlo k priamemu ohrozeniu života a zdravia obyvateľov domov. Szeiff priblížil, že obyvateľov evakuovali, dokým hasiči požiar uhasili.

"Podľa doterajších informácií vznikla v dôsledku požiaru škoda približne 224 vlastníkom bytov v predbežnej výške 150.000 eur, ktorá bude dodatočne upresnená," ozrejmil hovorca. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. V tejto súvislosti tiež polícia žiada verejnosť o prípadné informácie, ktoré by mohli pomôcť pri objasnení okolností požiaru.

Okrem toho hliadka v piatom bratislavskom okrese na Holíčskej ulici krátko po polnoci zaznamenala požiar kontajnerového stojiska, ktorý ohrozoval aj zaparkované autá. Do príchodu Hasičského a záchranného zboru policajti podľa slov hovorcu vykonali potrebné úkony a odtlačili auto od kontajnerového stojiska. Ďalšie vozidlo v blízkosti však začalo horieť, hasiči požiar uhasili. K zraneniu osôb nedošlo. Požiar polícia vyšetruje a začala stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Výška škody je predmetom vyšetrovania.

Čo sa týka oznámenia od občanov, najčastejšie sa podľa slov hovorcu týkali prípadov rušenia nočného kľudu, používania pyrotechniky, občianskeho spolunažívania a podobne. "Počas doby trvania zvýšeného výkonu služby sme v uliciach Bratislavy nezaznamenali prípady vážneho narušenia verejného poriadku alebo mimoriadnych udalostí," skonštatovala polícia.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača