Bratislavské letisko vybavilo od januára do novembra 1,7 milióna pasažierov

19.12.2023 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Od januára do novembra tohto roka vybavilo bratislavské Letisko M. R. Štefánika viac ako 1,7 milióna cestujúcich na odlete aj prílete. Miera obnovy počtu cestujúcich za január až november tak dosiahla úroveň 80 % spred pandémie COVID-19 v roku 2019. Informovala o tom hovorkyňa letiska Veronika Tóthová.

V porovnaní s rovnakým obdobím roku 2022 ide o 29-percentný nárast. V septembri tohto roka pritom letisko vybavilo viac pasažierov ako za celý rok 2022.

"V nastavenom trende plánujeme pokračovať. Už teraz sa pripravujeme na budúci rok, kde plánujeme priniesť novinky aj v rámci ponuky služieb na letisku a verím, že pribudnú aj nové zaujímavé destinácie," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota.

Počas prvých 11 mesiacov tohto roka sa na letisku uskutočnilo celkovo 24.283 vzletov a pristátí. Najpopulárnejšími destináciami v rámci pravidelnej dopravy v novembri boli Londýn, Miláno, Skopje. Z exotickejších destinácií lietali cestujúci najviac na Kubu, do Dominikánskej republiky a na treťom mieste je ostrov ostrov Phu-Quoc vo Vietname.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača