Nová Baňa podporí kultúru i šport
Mestská radnica rozdelí dotácie pre 26 žiadateľov z oblasti kultúry a športu.

02.02.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: Ján Lašák

Mesto Nová Baňa dá v tomto roku na dotácie v oblasti športu a kultúry viac finančných prostriedkov ako vlani. V oblasti športu podporí 19 a v oblasti kultúry celkom sedem žiadateľov. 

Ako priblížila Viktória Valachovičová, predsedníčka komisie kultúry, vzdelávania, mládeže a športu pri mestskom zastupiteľstve, v minulom roku dalo mesto na dotácie v oblasti športu 45.000 eur, tento rok medzi žiadateľov prerozdelí 50.000 eur. 

Najviac prostriedkov - 20.000 eur poslanci odsúhlasili pre Mestský futbalový klub, o.z., Nová Baňa. Dotáciou vo výške 8000 eur podporili športový klub Karate Nová Baňa, pre občianske združenie Ski Team Nová Baňa odsúhlasili 2850 eur, pre Stolnotenisový klub Nová Baňa 3600 eur a Tanečno-športový klub Tiffany Nová Baňa 4900 eur. 

Pri prerozdeľovaní dotácií zohľadňovali podľa Valachovičovej viacero faktorov, napríklad počet členov športového klubu, popularitu daného športu, systematickú prácu s deťmi a mládežou či zapájanie sa do aktivít mesta. "Takisto sme prihliadali na to, ako vedeli žiadatelia vyúčtovať dotácie v minulom roku," podotkla Valachovičová.

V oblasti kultúry dá mesto na dotácie celkom 7500 eur, čo je tiež viac ako vlani. Najvyššiu dotáciu vo výške 2000 eur odsúhlasili poslanci pre folklórny súbor Háj. Medzi podporenými žiadateľmi je aj Novobanský banícky spolok, Materské centrum Gašparko či o.z. Tajch. 

autor: TASR

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice