Vladyka Peter Rusnák požehnal koledníkov Dobrej noviny

12.12.2023 | Prešovský kraj | Autor: TASR

FOTO:  Archív Greckokatolíckej archieparchie Prešov.

Prešov 12. decembra (TASR) - Gréckokatolícky vladyka Peter Rusnák požehnal koledníkov Dobrej noviny Prešovskej archieparchie. V nedeľu (10. 12.) bola pri tejto príležitosti v Prešove slávená liturgia. Zúčastnilo sa na nej približne 170 koledníkov z deviatich farností. Hlavným celebrantom bol vladyka Peter Rusnák, apoštolský administrátor archieparchie. Spolu s ním koncelebrovali svätú liturgiu viacerí kňazi. TASR o tom v utorok informoval hovorca Prešovskej archieparchie Michal Pavlišinovič.

Vladyka Peter v homílii povzbudil koledníkov, aby radosť z koledovania prenikala ich srdcia a potom aj domovy. Pripomenul tiež, že narodením Pána Ježiša sa začal plniť Boží plán s nami.

Liturgiu piesňami aj koledami sprevádzal zbor detí a mladých z Čirča pod vedením Márie Šimovej. Koledníckym pásmom vinšov a kolied sa predstavili koledníci z farnosti Snakov.

"Súčasťou prípravy na koledovanie bol aj obetný dar, ktorým boli trvanlivé potraviny a drogéria pre rodiny v núdzi. Tie prevzala a ich odovzdanie sprostredkuje koordinátorka farských charít a dobrovoľníctva Gréckokatolíckej charity Sandra Prošuchová," uviedol Pavlišinovič.

Súčasťou programu bol aj vstup projektového manažéra Dobrej noviny Jozefa Magdu, ktorý priblížil miesta a ľudí, ktorým každý rok pomáhajú.

Koledníkov čaká ešte príprava na samotné koledovanie vo farnostiach. Témou 29. ročníka Dobrej noviny je Staň sa svetlom aj ty. "Delením sa o vianočnú radosť cez koledy a vinše chcú koledníci prežiariť nielen ľudské príbytky, ale najmä ľudské srdcia," dodal Pavlišinovič.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača