Na Veľkom Rozsutci si zaspomínajú na sv. Jána Pavla II. 
Pamätnú tabuľu na hore osadili v roku 2013.

06.08.2018 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Šiesty pamätný výstup na Veľký Rozsutec na počesť sv. Jána Pavla II. sa uskutoční v sobotu 8. septembra 2018. TASR o tom informovala Božena Sobolová z Krajskej knižnice v Žiline. Účastníci zo Žiliny a okolia sa podľa nej môžu do Terchovej dopraviť špeciálnym autobusom, ktorý zabezpečí Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) s odchodom o 6.40 h z autobusovej stanice v Žiline.

"Cestou do Terchovej sa autobus podľa požiadaviek môže zastaviť aj na ďalších autobusových zastávkach. O 7.30 h sa v Kostole sv. Cyrila a Metoda v Terchovej bude konať sv. omša, po ktorej sa účastníci autobusom presunú do Štefanovej," uviedla Sobolová.

Doplnila, že odtiaľ spoločne vystúpia do sedla Medziholie a po červenej značke na vrchol Veľkého Rozsutca. "Napoludnie by sa účastníci mali stretnúť na vrchole Rozsutca, kde sa nachádza aj pamätná tabuľa, venovaná sv. Jánovi Pavlovi II. Osadili ju počas prvého pamätného výstupu v roku 2013. V prípade nepriaznivého počasia sa uskutoční sv. omša a náhradný turistický program v bezpečných častiach Malej Fatry," dodala Sobolová.

Organizátormi výstupu sú ŽSK, Krajská knižnica v Žiline, obec Terchová, Horská záchranná služba Malá Fatra, Krajská organizácia cestovného ruchu Žilinský turistický kraj, Klub slovenských turistov Žilina a Ksiaznica Beskidzka.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava