Na svete je kniha leteckých fotografií Podpoľanie z neba
Obrazová publikácia je súčasťou edície Slovensko z neba.

06.08.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Leteckým benzínom pokrstili v sobotu (4.8.) večer na letisku v Očovej publikáciu Podpoľanie z neba a jej autori Milan Paprčka a Adriana Drugová ju spolu s jednou z ikon lietania Jurajom Huliakom takto symbolicky vyslali na let literárnym svetom. Krst knihy leteckých fotografií bol súčasťou vyvrcholenia Majstrovstiev Slovenska v pilotovaní vysokorýchlostných padákov, ktoré na očovské letisko pritiahlo najlepších slovenských parašutistov a stovky divákov.

"Som veľmi rád, že knihu predstavujeme práve na tejto akcii a tomto letisku. Tu som prvý raz v živote letel v lietadle, dokonca z neho aj skákal, hoci nakoniec som sa rozhodol stať sa pilotom. Odtiaľto lietame, tu hangárujeme naše lietadlo a každá fotka v knihe vznikla počas letu z tohto letiska - odkedy som začal lietať v roku 2007 až do vlaňajška, kedy vznikol posledný záber na zimnú Poľanu. Dali sme dokopy to najlepšie, čo sme mali v archíve, aby sme ľuďom ukázali, ako vyzerajú miesta, z ktorých niektoré možno nepoznajú ani mnohí piloti," priblížil autor obrazovej časti, pilot a fotograf Milan Paprčka.

Podľa autorky textov Adriany Drugovej kniha hovorí o živote v Podpoľaní cez články o obciach, organizáciách, ľuďoch a ich práci v regióne."Myslím si, že každý, kto niečo cíti k Podpoľaniu, by mal mať túto knihu doma v poličke. Veľmi rada by som sa poďakovala ľuďom, s ktorými som sa stretávala, za chvíle strávené pri rozhovoroch," uviedla Drugová.

Obrazová publikácia Podpoľanie z neba vyšla vo vydavateľstve CBS z Kynceľovej ako súčasť edície Slovensko z neba, v ktorej vyšli doposiaľ štyri desiatky kníh leteckých fotografií jednotlivých regiónov a miest Slovenska.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice