Vianočný stromček zdobený knihami sa zapísal medzi slovenské rekordy

07.12.2023 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Na snímke rekordný stromček. Bratislava, 7. decembra 2023 FOTO TASR - Michal Svítok.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Slovensko má na svojom konte ďalší rekord. Jedným z posledných zápisov tohto roka je najvyšší vianočný stromček ozdobený rozprávkovými knihami. Netradične vyzdobený stromček, ktorého výška dosahuje 480 centimetrov, je umiestnený v interiéri Bratislavského hradu.

Rekordný Vianočný rozprávkový stromček zdobí 170 darovaných rozprávkových kníh. Je dielom občianskeho združenia POP akadémia - Pokora Odvaha Pokoj, ktoré ho vytvorilo z darovaných kníh zo zbierky Knihy pre zázračné deti, realizovanej v rámci benefičného programu pre základné a materské školy.

"Medzi najstaršie knihy patrila rozprávka o medvedíkovi od Márie Rázusovej-Martákovej, vydaná v roku 1952. Na výzdobu bolo použitých aj 255 sklenených gúľ a 15 cencúľov, čo pridalo rekordnému dielu elegantný vzhľad," uviedla pre TASR Dušana Mázorová, predsedníčka občianskeho združenia POP akadémia z Bratislavy, ktoré tvorí programy pre deti v školskom prostredí i mimo neho.

Mázorová si v utorok (5. 12.) prevzala certifikát a medailu z rúk komisára Slovenských rekordov Igora Svítoka. Najvyšší vianočný stromček ozdobený rozprávkovými knihami bude na Bratislavskom hrade inštalovaný do 8. januára. Následne knihy poputujú do knižníc v čakárňach v nemocniciach na detské oddelenia.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača