Hraničná polícia na východe získala nové terénne vozidlá

29.11.2023 | Košický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Sobrance 29. novembra (TASR) - Hraničná a cudzinecká polícia na východe Slovenska získala nové terénne vozidlá na ochranu štátnych hraníc. Ide o deväť vozidiel kategórie pickup off-road a 16 terénnych štvorkoliek. "Nové vozidlá nahrádzajú zastaraný park rezortu vnútra, ktorý je potrebné zmodernizovať," informovalo Ministerstvo vnútra (MV) SR.

Kľúče od nových vozidiel si v utorok (28. 11.) z rúk generálneho riaditeľa sekcie ekonomiky MV SR Petra Šestáka prevzalo vedenie Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance. Vozidlá zakúpilo ministerstvo na základe verejného obstarávania ukončeného v júli a októbri.

Terénne štvorkolky budú prerozdelené na všetky oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru (PZ)v severnom úseku vonkajšej hranice s Ukrajinou, a to oddelenia Vyšné Nemecké, Petrovce, Podhoroď, Ubľa, Ulič a Zboj. Dostanú ich aj oddelenia v južnej časti - Maťovské Vojkovce a Veľké Slemence, a taktiež Mobilná zásahová jednotka PZ RHCP Sobrance. "Vo výkone služby sa štvorkolky osvedčili, sú v podstate nenahraditeľné a pre výkon služby v náročných podmienkach sú veľkým prínosom," uviedol rezort vnútra.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol